kuva-eduuni-600x274.jpg

Digitalous 2025 - Etelä-Karjalan talousosaajien yhteinen digi-iltapäivä 23.5.

Mitä meidän jokaisen pitäisi tietää ohjelmistorobotiikasta ja data-analytiikasta - niistä puhuvat nyt kaikki!

Etelä-Karjalan talousosaajien yhteistä digi-iltapäivää vietetään keskiviikkona 23. toukokuuta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Iltapäivässä haetaan vastauksia kysymyksiin, miten asiantuntijuutta kehitetään digimurroksessa, ja miten ohjelmistorobotiikka ja analytiikka valjastetaan yritysten ja talousosaajien avuksi.

Talousalan tulevaisuutta luotaa Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Antti Soro. Murroksessa tarvittavista valmiuksista kertovat robotiikkaspesialisti Heta Ritanenja johtava BI-konsultti Hanna Pakka. Asiantuntijapuheenvuoroissa kerrotaan, kuinka kirjanpitäjästä kehitytään ohjelmistorobotiikan ammattilaiseksi ja mitä tiedolla johtamisen ratkaisut tarjoavat controllereille ja yritysjohdolle. Päivän lopuksi paneelikeskustelussa tiivistetään Etelä-Karjalan toiveet ja haasteet - mitä mahdollisuuksia muutos tarjoaa meille henkilökohtaisesti, yrityksenä ja alueellisesti?

Ohjelma:

10:45 Buffetlounas
12:00 Avaus ja Digitalous 2025, LUT Pasi Syrjä
12:30 Talousalan tulevaisuus, Taloushallintoliitto Antti Soro
13:15 Miten otat ensiaskeleet ohjelmistorobotiikassa, Staria Heta Ritanen
14:00 Kahvit ja tutustuminen oppilaitosten työhön ja ihmisiin
14:45 Miten yritys hyötyy analytiikasta, Aureolis Hanna Pakka
15:30 Paneelikeskustelussa kohtaavat asiantuntijat ja E-K:n yritysihmiset
16:00 Päätös ja terveysjuomat

Ilmoittautumiset 18.5.2018 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/
Digitalous_2025_loppuseminaaria_4959
.

Digi-iltapäivä on avoin ja maksuton tilaisuus kaikille kaikille talousalasta kiinnostuneille, niin tilitoimistoille, controllereille, yritysjohdolle kuin yrittäjillekin. Digi-iltapäivän osallistujat saavat pilotointimahdollisuuden Digitalouden 2025 verkkokursseille.

 

Digitalous 2025 on Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteishanke, joka vastaa digimurroksen tuomiin osaamishaasteisiin. Euroopan sosiaalirahaston ja oppilaitosten rahoittamassa kaksivuotisessa (1.9.2016 – 31.8.2018) hankkeessa luodaan ja käynnistetään digitaalisen taloushallinnon täydennysopinnot tilitoimistoille ja muille taloushallinnon parissa työskenteleville. Opinnot keskittyvät kahdelle osaamisalueelle: Digitaaliset liiketoiminta- ja palveluprosessit sekä analytiikka. Näiden kehittäjille on tällä hetkellä työelämässä suuri tarve.

Hankkeessa on  mukana yhdeksän Etelä-Karjalan alueella toimivaa tilitoimistoa sekä näiden 15 asiakasyritystä.

Hankkeeseen osallistuvat tilitoimistot ovat: Azets Insight, Bonum/Roslund § Roslund, Etelä-Karjalan Tili ja Isännöinti, Parikkalan TiliPiika, ProTalous, Rantalainen & Talsi, Saimaan Tilikeskus, Saimaan talous ja tieto ja Suomen Talousverkko.

Asiakasyrityksinä hankeyhteistyössä ovat: Disas Fish, Hilpanmäen Fasaanitila, Japu Rakenne, Koitsan Pito ja Palvelu, Kuljetus- ja kuormausliike Nissinen, Lappeenrannan Asuntopalvelu, Lappeenrannan kaupunki, Mevea, MJ Optima-Sport, MultiCom Software, Observis, Neste Ruokolahti, Stressfield ja VP-Kuljetus.

Alueellisina yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Etelä-Karjalan Ekonomit, Saimaan tradenomit, Etelä-Karjalan kauppakamari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Wirma Lappeenranta ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö sekä valtakunnallisena kumppanina Suomen Taloushallintoliitto.
 
Lisätietoja

Hankepäällikkö Leena Tynninen
(yliopisto-opettaja, LUT), 040 837 8700,
leena.tynninen@lut.fi

Hankevastaava Marianne Viinikainen
(lehtori, Saimaan amk), 040 486 7852,
marianne.viinikainen@saimia.fi