IT-päivät
|
Palkinnon saaja
| 2024 Seinäjoki
https://itpaivat.fi/.fi
| YO-ISAC (yliopistojen tietoturva-asiantuntijoiden luottamusverkosto)
Palkinnon vastaanottajana luottamusverkoston puheenjohtaja Juha Malmivaara (TUNI)
Kuvassa vasemmalla palkinnon luovuttajat FUCIOn puheenjohtaja Ari Hirvonen ja AAPA:n puheenjohtaja Kimmo Nikkanen.
Perustelut: " Yliopistojen tietoturva-asiantuntijat ovat saavuttaneet kuluvan vuoden aikana Kyberturvallisuuskeskuksen noteeraamaan ISAC-tiedonvaihtoryhmän statuksen (ISAC=Information Sharing and Analysis Centre).
Vuoden 2024 kuluessa YO-ISAC-ryhmä on myös luonut tiedonluokittelumallin, jota on esitelty hyvällä menestyksellä niin FUCIO-verkostolle kuin ammattikorkeakoulujen It-johtajien AAPA-verkostollekin.
Tiedonluokittelumallin saavuttaessa yhteisen hyväksynnän korkeakoulusektorilla, dokumentin jako yli organisaatiorajojen on turvallisempaa, koska sen käsittelylle on yhteiset toimintaperiaatteet. Tämä tukee erityisesti korkeakoulujen välistä yhteistyötä.
Vaikkei tiedonluokittelumalli olekaan vielä maalissa, on käynnistetty erittäin tärkeä ja korkeakoulun useamman toimijan (asianhallinta, tietosuoja, tietoturva, IT-palvelut) yhteisprojekti, jonka hyödyt tulevat olemaan ilmeiset.
Lisäksi kuluneen vuoden aikana YO-ISAC on saanut maaliin tietoturvatestit useammalle yliopistolle."
Ehdokkaina vuoden 2024 Digiteon saajaksi olivat myös:- Edukamu.fi -palvelun tiimi, Kajaanin ammattikorkeakoulu
- Korkeakoulujen päätelaitehallinnan EndpointSIG
- Matti Mäkelä, suunnittelija/opetusteknologiat, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
- Totti Tuhkanen, Turun yliopisto
|
2023 Helsinki
https://it2023.fi
| EA-edistäjät Patrik Maltusch (Aalto-yliopisto) ja Esa Suominen (Helsingin yliopisto)
Kuvassa vasemmalla AAPA-puheenjohtaja Manu Pajuluoma. Keskellä palkinnonsaajat Esa Suominen ja Patrik Maltusch. Oikealla FUCIO-puheenjohtaja Ari Hirvonen.
Perustelut:
"KA-SIGin pitkäaikaiset puheenjohtaja ja sihteeri, Patrik Maltusch ja Esa Suominen ovat edistäneet kokonaisarkkitehtuuria ja tietämystä siitä merkittävällä tavalla useamman vuoden ajan KA-SIGin piirissä.
Patrik ja Esa ovat myös EUNIS Enterprise Architecture Task Forcen kantavia voimia. Vuoden 2023 aikana työ on noussut uudelle tasolle. Patrik ja Esa ovat luoneet vahvan yhteyden HERM-malliin liittyen kansainvälisiin yhteisöihin (CAUDIT, Educause ja EUNIS). He ovat käyneet sparraamassa ulkomaisia yliopistoja ja kansallisia yrityksiä aiheen tiimoilta.
Patrik ja Esa ovat myös laajentaneet KA-tietämystä vetämällä viimeisen parin vuoden ajan toistakymmentä Tiedonhallintalain edistäminen korkeakouluissa webinaaria."
Ehdokkaina vuoden 2023 Digiteon saajaksi olivat myös:
- Jari Järvinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
- Hemmo Kauppinen, Kajaanin ammattikorkeakoulu
- Ari Lehtiö, Jyväskylän yliopisto
- Mika Luimula, Turun ammattikorkeakoulu
- Elina Toivanen, Turun yliopisto
- Totti Tuhkanen, Turun yliopisto
-
Digivisio-hanke
| 2022 Lahti
https://it2022.fi
| Sami Hautakangas, Tampereen korkeakouluyhteisö
Perustelut:
"Sami jos kuka on ollut lukuisissa koko korkeakoulusektoria hyödyttävissä hankkeissa ja projekteissa mukana (mm. Tietomalli 2013-, EXAM 2015-, Ristiinopetuksen kehittäminen 2017-, NDSV-ryhmä 2022, Digivisio 2022-).
Sami tuntee opintohallinnon IT:n erittäin hyvin. Hän osa esittää asiansa ymmärrettävästi yleisönsä huomioiden ja kärsivällisesti.
Hän tekee työnsä huolella ja aina yhteisöllisyys ja yhteistyö edellä."
| 2021 Turku
https://it2021.fi/
| Metropolia Ammattikorkeakoulun valintakoetiimi
Kuvassa vasemmalla palkinnonsaaja tiimin edustajat Marko Borodavkin ja Tuomas Orama sekä palkinnon jakajat Ari Hirvonen (FUCIO) ja Samuli Malinen (AAPA)
Perustelut:
"Sähköinen valintakoe on malliesimerkki hienosti hoidetusta palvelun digitalisoimisesta. Aiemmin käytössä olleista lukuisista eri pääsykokeista on ammattikorkeakouluissa päästy yhdenmukaistettuun sähköiseen valintakoeprosessiin. Hakijan kannalta sähköinen valintakoe tuo samanlaisen hakukokemuksen alasta riippumatta. Hakijapalveluiden henkilöstöltä on vapautunut työaikaa tietojen manuaalisesta käsittelystä, jolloin he voivat keskittyä paremmin hakijoiden kannalta tärkeämpien asioiden hoitamiseen. Metropolian valintakoetiimi on myös pystynyt erittäin tehokkaasti vastaamaan vaativien koronavuosien aikana palvelun laajenemiseen myös yliopistosektorin käyttöön."
|
|
Vuoden Digiteko-palkinnon säännöt
Palkinnon tarkoituksena on nostaa korkeakoulujen digipalvelujen tunnettuutta Palkinnon saaja ei voi olla AAPA/FUCIOn varsinainen jäsen, korkeakoulun rehtorin tehtävää hoitava tai verkostolle työskentelevä henkilö.
Palkinto annetaan yksittäiselle henkilölle tai tiimille erinomaisesta suoriutumisesta korkeakoulujen digipalvelussa.
Palkinto jaetaan kulloisenkin vuoden IT-päivien yhteydessä. Palkinnosta päättää AAPA- ja FUCIO-verkostojen työvaliokunnat yhdessä. Palkinnon saajasta voi tehdä ehdotuksia verkostojen työvaliokunnille sähköpostilla tai verkkosivun "digiteko.fi: ehdotus" kautta 1 kuukausi ennen vuotuisia IT-päiviä. Ehdotuksesta tulee ilmetä palkintokandidaatin tai tiimin tiedot sekä miksi tämä on katsottava palkinnon arvoiseksi. Palkintoa voi ehdottaa kuka tahansa korkeakoulussa toimiva henkilökuntaan tai opiskelijakuntaan kuuluva.
Palkinnon saajaksi ehdotettua tekoa arvioidaan muun muassa teon tuottamien hyötyjen, vaikutusten laajuuden, yhteistyön vahvistamisen sekä uutuusarvon näkökulmasta
Tunnustuksen myöntämisen merkiksi annetaan kiertopalkinto, jota säilytetään palkintokauden ajan palkinnonsaajan korkeakoulussa.
|